Headlines News :

2012

Written By saleehs gerrard on Wednesday, November 25, 2009 | 10:10


Filem bertemakan kemusnahan dunia secara total ini berdurasi selama 158 minit. John Cusack adalah pelakon utamanya. Dengan mengambil watak orang awam sebagai hero dan tunjang ceritanya, ia menyamai War of the Worlds lakonan Tom Cruise.
Permulaan cerita berlaku pada 2009, di India di mana seorang saintis India telah menemui kesan bahaya akibat dari pemanasan matahari.Dan kemusnahan besar-besaran dunia pasti berlaku pada 2012.
Tema filem ini bersandarkan pada ramalan kaum lama Mayan yang mengatakan dunia akan musnah pada 12.12.2012.


Banyak kesan visual efek yang begitu realistik dijanakan untuk memantapkan jalan cerita.Namun begitu jalan cerita yang baik masih dikekalkan dengan unsur kekeluargaan dan kemanusian.
Watak Jackson Curtis lakonan John Cusack adalah seorang bapa dengan 2 anak yang telah bercerai dengan isterinya.

Banyak adegan menarik sepanjang cerita antaranya apabila Jackson sedang meluru dengan limosinnya bersama keluarga menyelamatkan diri dari gempa bumi yang begitu dasyat.Runtuhan bangunan dan retakan pada jalanraya kelihatan nyata dan menakutkan.Gempa sebegitu kuat pastinya melebihi 9 skala richter.

Hampir semua negara dan benua dilanda gempa bumi yang besar, tsunami yang amat tinggi ombaknya sehinggakan menolak begitu mudah kapal perang mega USS Kennedy meranapkan kawasan Washington (White House).

Mereka yang terselamat adalah yang berjaya ke kapal khas dicipta oleh pelbagai negara dengan perbelanjaan berjuta-juta billion.Kebanyakkannya adalah pemimpin negara, bangsawan dan hartawan dengan syarat bayaran Euro 1 billion sebagai tiket.

2012 memang layak memegang takhta NO.1 sekarang dan malaysiagoogle memberikan 7/10 bintang untuk 2012.

2012 Official Movie Site - Klik DiSini!!!!!!



DOWNLOAD LINK:
Part 1 mediafire
Part 2 mediafire
Part 3 mediafire
Part 4 mediafire
Or
Part 1 Quickupload
Part 2 Quickupload
Part 3 Quickupload
Part 4 Quickupload


felem ini telah dipecahkan dgn hjsplit, baca dibawah cara mengguna hj split:

Tutorial: Cara Penggunaan HJ-Split



Video Tutorial dari eSZack

Klik Sini



Thread nie saya buka kerana dapat banyak pm dari user yg tidak tahu utk menggunakan software HJ-Split.

Software yang diperlukan :

>> HJ-Split <<

>> Winrar Software <<
Jika Perlu - Bergantung Pada File Yang Anda Download.


Sila follow step by step kat bawah nie.. Kalo betol, mmg jadi punya..



1.) Jenis file .001
Sesetengah uploader, akan zip-kan @ rar-kan dahulu, baru split ke .001.
Ada yg lain yg terus split file tanpa zip @ rar dahulu..
Kedua-dua nie sama jer..






2.) Bukak software HJ-Split. Pilih Join.




3.) Pilih Input File.



4.) Pilih file yang korang dah abis donlot tadi.



5.) Check status. Ouput file selalunya sama dgn Input file.



6.) Klik button Start. Korg bleh tgk kat Status.




Bila dah complete, korg cek dlm folder. Sepatutnya mmg dah ada file yg dah complete tu.

Harap anda semua dapat paham tutorial yg disediakan oleh saya.. Maaf la kalo kurang kemas sket..

Ada apa2 masalah, reply kat thread nie yer..



Tambahan dr amyputra : Thanks bro..


amyputra wrote:
bro afiq04..file suma tu dlm format rar kan???so hang cuba tick kat keep broken files...

ni aku bg gamba kat hang cara dia

mula2 hang double klik kat file rar yg hang nak extract tu..pastu klik kat extract to..



pastu kat tab general..klik kat Keep Broken Files dan pilih kat mana hang nak letak file tu...




arms_07 wrote:
Cyclic Redundancy Check or CRC error

Cause:
This error message could be generated by any of the below reasons.

1. During the transmission of the file it became corrupt or bad
2. The file was sent inappropriately
3. The device being opened from is bad or contains errors
4. The file itself is bad or the program attempting to open the file is bad.

Solution:
* Download the file again.
* Reinstall the program being used to open the file
* Attempt to open with a different program
* If the file is on the hard disk drive, run scandisk / defrag
* Assume the file is bad and cannot be recovered

~kdg2 trjd gak bl kta extract ttpi ttp kuar crc error w/pun kta dh tick kt broken files, so solution hyer satu jer knl psti part atau file yg error n redownload smla...

~hya itu pylsaian trkhir,mgkin sebab file kta dolod tu terbehenti kjp mser dlod n then resume blik mybbkan proses dolod xsmprna...

Share this article :

0 comments:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

wilayah anfield"

WAKTU SEKARANG

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. REZEKI ITU DATANGNYA DARI USAHA YANG IKHLAS. - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger