Headlines News :

2012

Written By saleehs gerrard on Wednesday, November 25, 2009 | 10:10


Filem bertemakan kemusnahan dunia secara total ini berdurasi selama 158 minit. John Cusack adalah pelakon utamanya. Dengan mengambil watak orang awam sebagai hero dan tunjang ceritanya, ia menyamai War of the Worlds lakonan Tom Cruise.
Permulaan cerita berlaku pada 2009, di India di mana seorang saintis India telah menemui kesan bahaya akibat dari pemanasan matahari.Dan kemusnahan besar-besaran dunia pasti berlaku pada 2012.
Tema filem ini bersandarkan pada ramalan kaum lama Mayan yang mengatakan dunia akan musnah pada 12.12.2012.


Banyak kesan visual efek yang begitu realistik dijanakan untuk memantapkan jalan cerita.Namun begitu jalan cerita yang baik masih dikekalkan dengan unsur kekeluargaan dan kemanusian.
Watak Jackson Curtis lakonan John Cusack adalah seorang bapa dengan 2 anak yang telah bercerai dengan isterinya.

Banyak adegan menarik sepanjang cerita antaranya apabila Jackson sedang meluru dengan limosinnya bersama keluarga menyelamatkan diri dari gempa bumi yang begitu dasyat.Runtuhan bangunan dan retakan pada jalanraya kelihatan nyata dan menakutkan.Gempa sebegitu kuat pastinya melebihi 9 skala richter.

Hampir semua negara dan benua dilanda gempa bumi yang besar, tsunami yang amat tinggi ombaknya sehinggakan menolak begitu mudah kapal perang mega USS Kennedy meranapkan kawasan Washington (White House).

Mereka yang terselamat adalah yang berjaya ke kapal khas dicipta oleh pelbagai negara dengan perbelanjaan berjuta-juta billion.Kebanyakkannya adalah pemimpin negara, bangsawan dan hartawan dengan syarat bayaran Euro 1 billion sebagai tiket.

2012 memang layak memegang takhta NO.1 sekarang dan malaysiagoogle memberikan 7/10 bintang untuk 2012.

2012 Official Movie Site - Klik DiSini!!!!!!



DOWNLOAD LINK:
Part 1 mediafire
Part 2 mediafire
Part 3 mediafire
Part 4 mediafire
Or
Part 1 Quickupload
Part 2 Quickupload
Part 3 Quickupload
Part 4 Quickupload


felem ini telah dipecahkan dgn hjsplit, baca dibawah cara mengguna hj split:

Tutorial: Cara Penggunaan HJ-Split



Video Tutorial dari eSZack

Klik Sini



Thread nie saya buka kerana dapat banyak pm dari user yg tidak tahu utk menggunakan software HJ-Split.

Software yang diperlukan :

>> HJ-Split <<

>> Winrar Software <<
Jika Perlu - Bergantung Pada File Yang Anda Download.


Sila follow step by step kat bawah nie.. Kalo betol, mmg jadi punya..



1.) Jenis file .001
Sesetengah uploader, akan zip-kan @ rar-kan dahulu, baru split ke .001.
Ada yg lain yg terus split file tanpa zip @ rar dahulu..
Kedua-dua nie sama jer..






2.) Bukak software HJ-Split. Pilih Join.




3.) Pilih Input File.



4.) Pilih file yang korang dah abis donlot tadi.



5.) Check status. Ouput file selalunya sama dgn Input file.



6.) Klik button Start. Korg bleh tgk kat Status.




Bila dah complete, korg cek dlm folder. Sepatutnya mmg dah ada file yg dah complete tu.

Harap anda semua dapat paham tutorial yg disediakan oleh saya.. Maaf la kalo kurang kemas sket..

Ada apa2 masalah, reply kat thread nie yer..



Tambahan dr amyputra : Thanks bro..


amyputra wrote:
bro afiq04..file suma tu dlm format rar kan???so hang cuba tick kat keep broken files...

ni aku bg gamba kat hang cara dia

mula2 hang double klik kat file rar yg hang nak extract tu..pastu klik kat extract to..



pastu kat tab general..klik kat Keep Broken Files dan pilih kat mana hang nak letak file tu...




arms_07 wrote:
Cyclic Redundancy Check or CRC error

Cause:
This error message could be generated by any of the below reasons.

1. During the transmission of the file it became corrupt or bad
2. The file was sent inappropriately
3. The device being opened from is bad or contains errors
4. The file itself is bad or the program attempting to open the file is bad.

Solution:
* Download the file again.
* Reinstall the program being used to open the file
* Attempt to open with a different program
* If the file is on the hard disk drive, run scandisk / defrag
* Assume the file is bad and cannot be recovered

~kdg2 trjd gak bl kta extract ttpi ttp kuar crc error w/pun kta dh tick kt broken files, so solution hyer satu jer knl psti part atau file yg error n redownload smla...

~hya itu pylsaian trkhir,mgkin sebab file kta dolod tu terbehenti kjp mser dlod n then resume blik mybbkan proses dolod xsmprna...

Awan Dania 2

Written By saleehs gerrard on Monday, November 23, 2009 | 11:54

Setiap Isnin, 10 Malam di Astro Ria, Saluran 104


Saksikan musim ke-2 Drama Awan Dania, salah sebuah drama terbaik di antara seleksi Astro MegaDrama. Kisah Dania diteruskan dengan usahanya menempuhi dunia baru sambil menghadapai dugaan dengan kehidupan peribadinya dan Dania teruji sekali lagi oleh cabaran dalam perjuangannya memenuhi impiannya untuk menjadi seorang pramugari yang terbaik di Awana.

Pelakon:

Scha Al-Yahya, Mustafa Kamal, Aida Aris, Irma Hasmie, Fizow Omar, Jehan Miskin, Yasmin Khanif, Wany Mustafa, Eyta Mahmud, Enny Ridwan






Episod 01
Dania menghadapi satu temuduga di Firefly bagi memulakan kehidupan baru. Dia tidak pernah tahu bahawa dia akan menghadapi Cik Kay seperti seorang penemu duga di sana. Cik Kay bekerja di Firefly sebagai pengurus. Dania dipilih dalam Firefly sebagai pramugari. Pekerjaan barunya telah membawa bukan sahaja satu suasana kerja baru tetapi juga kawan-kawan baru dan musuh-musuh dalam hidupnya.

DOWNLOAD LINK:
Part 1
Part 2
Part 3
Part 4
Or
Full Download

Episod 02
Benji, pemuda yang melanggar Dania tempoh hari berusaha sedaya upaya untuk memenangi hati Dania. Dania tidak memberi sebarang respon. Benji mengambil keputusan untuk menjadi tukang cuci di tempat Dania berlatih. Sementara itu Hana meluahkan rasa tidak senangnya menjadi seorang peguam kepada Dania.

DOWNLOAD LINK:
Part 1
Part 2
Part 3
Part 4
Or
Full Download

Episod 03
Dania telah memulakan kerjaya sebagai pramugari. Benji berjaya menawan hati Dania. Abang-abang Dania mula menyukai Benji bila dapat tahu yang Benji merupakan orang kaya. Dania tidak bersikap professional semasa bekerja. Dia mendapat surat amaran pertama daripada pihak pengurusan.

DOWNLOAD LINK:
Part 1
Part 2
Or
Full Download

Episod 04
Dania cuba menjauhkan diri dari Benji. Sementara itu abang-abang Dania cuba mengambil kesempatan yang ada pada Benji untuk memulakan satu perniagaan.

DOWNLOAD LINK:
Part 1
Part 2
Or
Full Download

Episod 05
Dania sekarang berada di Pulau Pinang sementara menunggu penerbangan seterusnya. Benji masih mengikut Dania kemana sahaja dia pergi. Dania bertemu dengan kawan lamanya di Akademi Air Asia dulu, Ihsan. Ketika bertemu Benji, Dania berpura-pura yang Ihsan merupakan teman lelakinya. Benji telah patah hati.

DOWNLOAD LINK:
Part 1
Part 2
Or
Full Download

Episod 06
Dania dipanggil sekali lagi oleh pihak pengurusan. Seorang penumpang telah membuat aduan. Tetapi Dania didapati tidak bersalah. Sementara itu, pihak pengurusan tempat Dania bekerja kecoh dengan kewujudan sebuah blog yang lantang mengkritik pihak pengurusan. Cik Safura mengarahkan kakitangannya menjejaki pemilik blog terbabit. Benji berjaya semula menawan hati Dania.

DOWNLOAD LINK:
Part 1
Part 2
Or
Full Download

Episod 07

DOWNLOAD LINK:
Part 1
Part 2

Episod 08

DOWNLOAD LINK:
Part 1
Part 2

Episod 09

DOWNLOAD LINK:
Part 1
Part 2

Episod 10

DOWNLOAD LINK:
Part 1
Part 2

Episod 11

DOWNLOAD LINK:
Part 1
Part 2

Episod 12

DOWNLOAD LINK:
Part 1
Part 2

Episod 13

DOWNLOAD LINK:
Part 1
Part 2

Episod 14

DOWNLOAD LINK:
Part 1
Part 2
Or
Part 1
Part 2

Episod 15

DOWNLOAD LINK:
Part 1
Part 2
Part 3
Part 4

Episod 16

DOWNLOAD LINK:
Part 1
Part 2
Or
Part 1
Part 2

Sholat SUBUH DiMasjid

Sholat Subuh di Masjid

Seorang pemuda bangun pagi2 buta utk sholat subuh di Masjid .

Dia berpakaian, berwudhu dan berjalan menuju masjid .


ditengah jalan menuju masjid, pemuda tsb jatuh dan pakaiannya kotor.

Dia bangkit, membersihkan bajunya, dan pulang kembali ke rumah. Di rumah,
dia berganti baju
, berwudhu, dan, LAGI,
berjalan menuju masjid .

Dlm perjalanan kembali ke masjid , dia jatuh lagi di tempat yg sama !
Dia, sekali lagi, bangkit, membersihkan dirinya dan kembali ke rumah.
Di rumah, dia, sekali lagi
, berganti baju ,
berwudhu dan berjalan menuju masjid .

Di tengah jalan menuju masjid ,
dia bertemu seorang lelaki yg memegang lampu .
Dia menanyakan identiti lelaki tsb, dan menjawab
"Saya melihat anda jatuh 2 kali di perjalanan menuju masjid ,
jadi saya bawakan lampu
untuk menerangi jalan anda..'

Pemuda pertama mengucapkan terima kasih dan mereka berdua berjalan ke masjid .

Saat sampai di masjid , pemuda pertama bertanya kepada lelaki yang
membawa lampu untuk masuk dan sholat subuh bersamanya.

lelaki itu menolak.
pemuda itu mengajak lagi
hingga berkali2 dan,
lagi, jawapannya sama.
Pemuda bertanya, kenapa menolak untuk masuk dan sholat.
lelaki itu menjawab


Aku adalah IBLIS (setan)


Pemuda itu terkejut dgn jawapan lelaki itu.

Setan
kemudian menjelaskan,
'Saya melihat kamu berjalan ke masjid ,
dan sayalah yg membuat kamu terjatuh. Ketika kamu pulang ke rumah,
membersihkan badan dan kembali ke masj id ,

Allah memaafkan semua dosa2mu
.
Saya membuatmu jatuh kedua kalinya, dan
bahkan itupun tidak membuatmu merubah fikiran untuk tinggal dirumah ,

kamu tetap memutuskan
kembali masjid .

Karana hal itu,
Allah memaafkan dosa2 seluruh anggota keluargamu .
Saya
KHAWATIR jika saya membuat kamu jatuh utk kali ketiga ,
jangan2
Allah akan memaafkan dosa2 seluruh penduduk desamu ,
jadi saya harus memastikan bahwa anda sampai dimasjid dgn selamat....'

Jadi, jangan biarkan Setan mendapatkan keuntungan dari setiap aksinya.
Jangan melepaskan
sebuah niat baik yg hendak kamu lakukan karena kamu tidak pernah tahu ganjaran yg akan kamu dapat
dari segala kesulitan yg kamu temui dalam usahamu utk melaksanakan niat baik tersebut .


If forwarding this message
will bother you, or take
too much time from you, then don't do it, but you will not
get the reward of it, which is great...

Perkosaan Visual

PERKOSAAN VISUAL (wanita kena baca!)

NOTICE:This is a general information for you. "It's a bad world out there, be safe!"

Ketika kita masuk ke toilet, bilik mandi, bilik hotel, ruang ganti pakaian, dan lain-lain, seberapa besar anda yakin bahawa cermin yang tergantung di dinding dan kelihatannya seperti cermin biasa itu memang benar-benar cermin biasa, atau sebenarnya itu adalah cermin dua arah (orang di belakang cermin boleh melihat anda, sementara anda tidak dapat melihat mereka).

Banyak tempat di mana orang memasang cermin dua-arah di dalam ruang ganti pakaian wanita, namun tidak menutup kemungkinan juga di ruang ganti lelaki. Adalah sangat sulit untuk secara jelas mengindentifikasi permukaannya hanya dengan melihatnya saja. Saatnyalah kita untuk berhati-hati!

Jadi, bagaimana kita dapat menentukan dengan pasti apakah cermin tersebut adalah cermin biasa atau cermin dua- arah? Kalau di bilik polis, iaitu di ruang soal siasat, sudah dapat dipastikan cerminnya dua-arah tapi untuk di Public Area, please do this!

LAKUKANLAH TEST SEDERHANA (TEST KUKU JARI)

Letakkan ujung kuku anda di atas permukaan cermin. Jika ada jarak (gap) antara kuku anda dan bayangan kuku anda di cermin, dapat dikatakan bahwa cermin itu adalah cermin biasa (selamat).Tetapi, jika kuku anda terus menyentuh bayangan kuku anda di cermin, hati-hatilah, kerana benda itu adalah cermin 2 arah ! Kerana itu ingatlah selalu, setiap kali anda melihat cermin di tempat-tempat umum seperti disebutkan di atas, lakukanlah "TEST KUKU JARI". Tidak perlu membayar. Mudah dilakukan, dan ini mungkin boleh menyelamatkan anda dari "PERKOSAAN VISUAL" !

Bila Lelaki Menjadi Dayus

Written By saleehs gerrard on Thursday, November 12, 2009 | 05:03

Secara mudahnya kita lihat betapa ramainya lelaki akan menjadi DAYUS apabila:

1) Membiarkan kecantikan aurat, bentuk tubuh isterinya dinikmati oleh lelaki lain sepanjang waktu pejabat (jika bekerja) atau di luar rumah.

2) Membiarkan isterinya balik lewat dari kerja yang tidak diketahui bersama dengan lelaki apa dan siapa, serta apa yang dibuatnya di pejabat dan siapa yang menghantar.

3) Membiarkan aurat isterinya dan anak perempuannya dewasanya terlihat (terselak kain) semasa menaiki motor atau apa jua kenderaan sepanjang yang menyebabkan aurat terlihat.

4) Membiarkan anak perempuannya ber'dating' dengan tunangnya atau teman lelaki bukan mahramnya.

5) Membiarkan anak perempuan berdua-duaan dengan pasangannya di rumah kononnya ibu bapa 'spoting' yang memahami.

6) Menyuruh, mengarahkan dan berbangga dengan anak perempuan dan isteri memakai pakaian yang seksi di luar rumah.

7) Membiarkan anak perempuannya memasuki akademi fantasia, mentor, gang starz dan lain-lain yang sepertinya sehingga mempamerkan kecantikan kepada jutaan manusia bukan mahram.

8) Membiarkan isterinya atau anaknya menjadi pelakon dan berpelukan dengan lelaki lain, kononnya atas dasar seni dan lakonan semata-mata. Adakah semasa berlakon nafsu seorang lelaki di hilangkan?. Tidak sekali-sekali.

9) Membiarkan isteri kerja dan keluar rumah tanpa menutup aurat dengan sempurna.

10) Membiarkan isteri disentuh anggota tubuhnya oleh lelaki lain tanpa sebab yang diiktoraf oleh Islam seperti menyelematkannya dari lemas dan yang sepertinya.

11) Membiarkan isterinya bersalin dengan dibidani oleh doktor lelaki tanpa terdesak dan keperluan yang tiada pilihan.

12) Membawa isteri dan anak perempuan untuk dirawati oleh doktor lelaki sedangkan wujudnya klinik dan hospital yang mempunyai doktor wanita.

13) Membiarkan isteri pergi kerja menumpang dengan teman lelaki sepejabat tanpa sebarang cemburu.

14) Membiarkan isteri kerap berdua-duan dengan pemandu kereta lelaki tanpa sebarang pemerhatian.

Terlalu banyak lagi jika ingin saya coretkan di sini. Kedayusan ini hanya akan sabit kepada lelaki jika semua maksiat yang dilakukan oleh isteri atau anaknya secara terbuka dan diketahui olehnya, adapun jika berlaku secara sulit, suami tidaklah bertanggungjawab dan tidak sabit 'dayus' kepad dirinya.

Mungkin kita akan berkata dalam hati :-
" Jika demikian, ramainya lelaki dayus di kelilingku"

Lebih penting adalah kita melihat, adakah kita sendiri tergolong dalam salah satu yang disebut tadi.

Awas wahai lelaki beriman..jangan kita termasuk dalam golongan yang berdosa besar ini.

Wahai para isteri dan anak-anak perempuan, jika anda sayangkan suami dan bapa anda, janganlah anda memasukkan mereka dalam kategori DAYUS yang tiada ruang untuk ke syurga Allah SWT.

Sayangilah dirimu dan keluargamu. Jagalah dirimu dan keluargamu dari api neraka.

Akhirnya, wahai para suami dan ayah, pertahankan agama isteri dan keluargamu walau terpaksa bermatian kerananya.

Nabi SAW bersabda :
من قتل دون أهله فهو شهيد
Ertinya : "Barangsiapa yang mati dibunuh kerana mempertahankan ahli keluarganya, maka ia adalah mati syahid" ( Riwayat Ahmad , Sohih menurut Syeikh Syuaib Arnout)

PEREMPUAN SATU ANUGERAH

PEREMPUAN SATU ANUGERAH...

1. Doa perempuan lebih makbul daripada lelaki kerana sifat penyayangnya yang lebih kuat daripada lelaki. Ketika ditanya kepada Rasulullah s.a.w. akan hal tersebut, jawab Baginda s.a.w., "Ibu lebih penyayang daripada bapa dan doa orang yang penyayang tidak akan sia-sia".

2. Apabila seseorang perempuan mengandung janin dalam rahimnya, maka beristighfarlah para malaikat untuknya. Allah s.w..t. mencatatkan baginya setiap hari dengan 1,000 kebajikan dan menghapuskan darinya 1,000 kejahatan

3. Apabila seseorang perempuan mulai sakit hendak bersalin, maka Allah s.w.t. mencatatkan baginya pahala orang yang berjihad pada jalan Allah s.w.t.

4. Apabila seseorang perempuan melahirkan anak, keluarlah dia dari dosa-dosa seperti keadaan ibunya melahirkannya.

5. Apabila telah lahir anak lalu disusui, maka bagi ibu itu setiap satu tegukan daripada susunya diberi satu kebajikan.

6. Apabila semalaman ibu tidak tidur dan memelihara anaknya yang sakit,maka Allah s.w.t. memberinya pahala seperti memerdekakan 70 hamba dengan ikhlas untuk membela agama Allah s.w.t.

7. Barangsiapa yang menggembirakan anak perempuannya, darjatnya seumpama orang yang sentiasa menangis kerana takutkan Allah s.w.t. dan orang yang takutkan Allah s.w.t., akan diharamkan api neraka ke atas tubuhnya.

8. Barangsiapa membawa hadiah, (barang makanan dari pasar ke rumah lalu diberikan kepada keluarganya, maka pahalanya seperti bersedekah). Hendakla­h mendahulukan anak perempuan daripada anak lelaki. Maka barangsiapa yang menyukakan anak perempuan seolah-olah dia memerdekakan anak Nabi Ismail.

9. Tiap perempuan yang menolong suaminya dalam urusan agama, maka Allah s.w.t. memasukkan dia ke dalam syurga lebih dahulu daripada suaminya (10,000 tahun).

10. Perempuan apabila sembahyang lima waktu, puasa bulan Ramadhan,memelihara kehormatannya serta taat akan suaminya, masuklah dia dari pintu syurga mana sahaja yang dikehendaki.

11. Wanita yang solehah (baik) itu lebih baik daripada 1,000 lelaki yang soleh.

12. Aisyah berkata, "Aku bertanya kepada Rasulullah s.a.w, siapakah yang lebih besar haknya terhadap wanita? Jawab Rasulullah s.a..w., "Suaminya". "Siapa pula berhak terhadap lelaki?" Jawab Rasulullah s.a.w, "Ibunya".

13. Apabila memanggil akan engkau dua orang ibubapamu, maka jawablah panggilan ibumu dahulu.

14. Wanita yang taat akan suaminya, semua ikan-ikan di laut, burung di udara, malaikat di langit, matahari dan bulan semua beristighfar baginya selama mana dia taat kepada suaminya serta menjaga sembahyang dan puasanya.

15. Wanita yang taat berkhidmat kepada suaminya akan tertutup pintu-pintu neraka dan terbuka pintu-pintu syurga. Masuklah dari mana-mana pintu yang dia kehendaki dengan tidak dihisab.

16. Syurga itu di bawah tapak kaki ibu.

17. Wanita yang tinggal bersama anak-anaknya akan tinggal bersama aku (Nabi s.a.w) di dalam syurga.

18. Barangsiapa mempunyai tiga anak perempuan atau tiga saudara perempuan atau dua anak perempuan atau dua saudara perempuan lalu dia bersikap ihsan dalam pergaulan dengan mereka dan mendidik mereka dengan penuh rasa takwa serta bertanggungjawab, maka baginya syurga.

19. Daripada Aisyah r.a. "Barangsiapa yang diuji dengan sesuatu daripada anak-anak perempuan lalu dia berbuat baik kepada mereka, maka mereka akan menjadi penghalang baginya daripada api neraka."

Urgent - Kuari di Pajam untuk dijual

Written By saleehs gerrard on Tuesday, November 10, 2009 | 00:50


Keluasan : 40 ekar
Status : Kuari
Document : Hasil kajian, kelulusan kerajaan negeri, plan & hak milik
Lokasi : Pajam, Negeri Sembilan
Harga : RM 6 juta bdr
Hubungi : Salleh - 0122810641/0192617430

UPDATE - THIS LAND SOLD OUT

pelajaran dari imam al ghazali- PERLU BACA

Written By saleehs gerrard on Wednesday, November 4, 2009 | 19:50

SEKADAR INGAT-MENGINGATI.....

PESANAN


Imam Ghazali: Apakah yang paling dekat dengan diri kita di dunia ini?

Murid 1: Orang tua
Murid 2: Guru
Murid 3: Teman
Murid 4: Kaum kerabat

Imam Ghazali: Semua jawapan itu benar. Tetapi yang paling dekat dengan kita ialah MATI. Sebab itu janji Allah bahawa setiap yang bernyawa pasti akan mati ( Surah Ali-Imran :185).


Imam Ghazali: Apa yang paling jauh dari kita di dunia ini ?

Murid 1: Negeri Cina
Murid 2: Bulan
Murid 3: Matahari
Murid 4: Bintang-bintang

Imam Ghazali: Semua jawaban itu benar. Tetapi yang paling benar adalah MASA LALU. Bagaimanapun kita, apapun kenderaan kita, tetap kita tidak akan dapat kembali ke masa yang lalu. Oleh sebab itu kita harus menjaga hari ini, hari esok dan hari-hari yang akan datang dengan perbuatan yang sesuai dengan ajaran Agama.


Imam Ghazali: Apa yang paling besar didunia ini ?

Murid 1: Gunung
Murid 2: Matahari
Murid 3: Bumi

Imam Ghazali: Semua jawaban itu benar, tapi yang besar sekali adalah HAWA NAFSU (Surah Al Araf: 179). Maka kita harus hati-hati dengan nafsu kita, jangan sampai nafsu kita membawa ke neraka.


IMAM GHAZALI Apa yang paling berat didunia?

Murid 1: Baja
Murid 2: Besi
Murid 3: Gajah

Imam Ghazali: Semua itu benar, tapi yang paling berat adalah MEMEGANG AMANAH (Surah Al-Azab : 72 ). Tumbuh-tumbuhan, binatang, gunung, dan malaikat semua tidak mampu ketika Allah SWT meminta mereka menjadi khalifah pemimpin) di dunia ini. Tetapi manusia dengan sombongnya berebut-rebut menyanggupi permintaan Allah SWT sehingga banyak manusia masuk ke neraka kerana gagal memegang amanah.


Imam Ghazali: Apa yang paling ringan di dunia ini ?

Murid 1: Kapas
Murid 2: Angin
Murid 3: Debu
Murid 4: Daun-daun

Imam Ghazali: Semua jawaban kamu itu benar, tapi yang paling ringan sekali didunia ini adalah MENINGGALKAN SOLAT. Gara-gara pekerjaan kita atau urusan dunia, kita tinggalkan solat


Imam Ghazali: Apa yang paling tajam sekali di dunia ini?

Murid- Murid dengan serentak menjawab : Pedang

Imam Ghazali: Itu benar, tapi yang paling tajam sekali didunia ! ini adalah LIDAH MANUSIA. Kerana melalui lidah, manusia dengan mudahnya menyakiti hati dan melukai perasaan saudaranya sendiri


Kartun Pokemon Sangat Merbahaya Akidah

Sebarkan kalu sayang pada islam>BAHAYANYA KARTUN POKEMONPOKEMON dan BINATANG2 yang ade dalamnya??? POKEMON bermaksud saya yahudi,> PIKACHU bermaksud jadilah seorang yahudi,>CHARMANDER bermaksud ALLAH itu lemah(nauzubillah) ...... jadi.... tolonglah SEBARKAN kepada rakan2 chat korang semua......> Protect Our Population Of Islam.... sumer org yg ade yahoo messenger (ym), tolong jangan add org yg id die macam ni: anamuslim_cute_ 97@yahoo. com die cuba nak murtadkan org Islam. tolong forwardkan mesej ni kepada sumer org Islam!!! (kalau rase sayang ngan org Islam la!!!!!!. kalau tak sayang, x payah forward!!!)

Salam






AMARAN :

Berhati-hati, kalo ada sesapa nk jual perfume and suruh korang hidu bau
perfume, tolong jgn hidu..terdapat kes dimana seorg gadis didatangi 2 lelaki
yg mendakwa melakukan kajian psl myk wangi dan menyuruh gadis tersebut
menghidunya. .sejurus kemudian gadis itu
pengsan.sedar2 ia berada didpn sebuah bangunan,dan mendapati dirinya
dirogol.barang berharga, wallet,henpon semua dirompak..so beringat2 lah la
ni macam2 kes jenayah ada.......



AWAS! pemberian CD free bertajuk AHMAD'DREAM motifnya memurtadkan melayu
islam.watak lakonan oleh org melayu yg berjaya dimurtadkan.
Sebarkan kalu sayang pada islam!!



Aneh ya, ketika seseorang yang kita sayangi memanggil kita,serta-merta kita
datang untuk penuhi panggilannya. .. Tapi ketika ALLAH memanggil kita
(azan), biasanya kita akan malas dengan alasan waktunya masih panjang.



Heran ya..bagaimana ketika anda membaca pesanan ini, anda tidak akan
mengirim kepada beberapa orang yang ada di dalam messenger anda kerana anda
risau apakah mereka akan fikirkan tentang diri anda atas kiriman ini kepada
mereka.. Heran ya bagaimana kita lebih bimbang akan apa yang orang fikirkan
tentang kita...daripada apa yang ALLAH fikirkan



Kalau sudah dapat anggaplah ini rezeki...... .. Baca, sebut lepas tu
forward... Assalamu 'alaikum, Kubur itu gelap, cahayanya ialah "Laa Ilaaha
IllalLah". Jika diletakkan langit dan bumi di sebelah dacing, dan kalimah
ini di sebelah yang satu lagi, pasti lebih berat lagi nilai kalimah 'Laa
ilaaha illalLah' ini. Rasulullah saw. bersabda
(mafhumnya): "Wahai manusia! Ucaplah 'Laa ilaaha illalLah', kamu pasti
berjaya!" Marilah kita ucapkan kalimah ini: "Laa ilaaha illallah!"
supaya ianya menjadi sebati dibibir kita.... ucapkanlah serentak dengan
denyutan nadi, biar ia mengalir bersama arus aliran darah dan degupan jantung kita.
wilayah anfield"

WAKTU SEKARANG

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. REZEKI ITU DATANGNYA DARI USAHA YANG IKHLAS. - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger