Headlines News :

Kalah tanpa melawan - Final UCL 10/11 - Barcelona 3-1 MU

Written By saleehs gerrard on Monday, May 30, 2011 | 01:38

Barcelona 3-1 Man You

Seperti yang kita ketahui, seminggu fan setan merah ini melaungkan kegarangan, kejayaan yang bakal mereka perolehi dalam perlawanan akhir Liga Juara2 (UCL) menentang pasukan Barcelona. Hari kemuncaknya pada hari Sabtu semalam dimana di laman2 sosial seperti Facebook, Twitter dan sebagainya mereka melancarkan perang saraf menunjukkan riak mereka samaada khas untuk peminat Barca dan juga kelab2 EPL terutamanya Liverpool.

Tapi bagi SG "ada aku kisah" dengan tabiat geng2 MUnyet ini. Bukan masalahnya SG takut kena kutuk sebab dengan kedudukan Liverpool sekarang ni. Tapi inikan game mereka dengan Barca, buat apa SG nak menyibuk2. Sekadar melihat gelagat2 mereka ni pun dah gelihati dibuatnya.

Tapi macam yang semua tahu, penyokong paling steady & open mainded adalah Liverpool. Jadi SG yang keopenan maindednya ni dengan rela hati melayan jugalah game Final mereka ini pagi semalam. Kalau penyokong MU belum tentu boleh layan game lain selain MU. Tujuan SG tengok game ni pun, bukanlah nak sokong Barca ataupun MU (walaupun hakikatnya nak MU kalah), tapi SG mengharapkan perlawanan sengit serta mutu permainan yang menarik. Dah namanya Finalkan. Lagi2 kedua2 pasukan adalah juara liga dinegara masing2. Dah tentu game pun seronok.

Tapi malangnya apa yang SG harapkan menjadi sebaliknya. rasanya 10 minit pertama je kot, Barca bagi peluang MU ni menyerang. Selepas itu langsung tak bagi peluang. Terasa pula seperti Barca bermain dengan 11 orang, tapi Mu bermain dengan 1 orang. SG malas le nak komen lebih2. Nanti kata Kelab sendiri pun x power nak kutuk kelab lain. Maklumlah geng2 MU ni semua otak berkarat. Tak boleh terima apa orang lain kata. Hati & akal dah dirasuk setan ler katakan.

Kenapa SG kata Barca main 11 orang, MU seorang? Jom tengok statistik ni..


Perlu ker SG nak terangkan. Rasanya tak perlulahkan.. Korang fikirlah sendiri. Apa yang SG nak komen pun sikit je, "KALAH TU ADAT LER, TAPI BIAR BERMARUAH." Maksudnya walaupun kalah, tapi dalam perlawanan tu biarlah melawan. Bukan kena serang saja. Pantang ajal sebelum mati. Buat malu je kat team2 BPL.

Oklah, mari kita lihat pula aksi Ketika perlawanan..

3 lawan 1, Messi tetap lepas dan score
Beruk tua buat aksi sarkas
Alamak, brek tak makan ler.
Ni rembatan David Villa ke tandukan Ferdinand yang gol?
Kenapalah bengap sangat budak2 ni main

Aksi2 selepas perlawanan pula.

Ohh.. tidak.. dimana aku nak sorokkan ke***anku ini..
Agak2 dia orang perasan tak aku tukar jercy Barca ni.
Ada aku kisah kalah pun. Yang penting lepas ni aku jadi ayam pencen
woii2... ajak ler kita orang celebrate sama. meleleh air liur ni..
Dia orang main sembur2. Lepas ni aku pula kena sembur dengan bapak setan. huhuhu

Yang pastinya bintang yang sudah tentu terang benderang. MOTM di Final.


Apa kata peminat2 MU?

  • Alah... kalah pun dapat no. 2. Dalam Eropah tu.
  • Apa majal ler game ni.
  • Tak kisah. Janji dapat pecah rekod 19 kali juara liga dari Liverpool.
p/s: UCL Liverpool 5 kali tau. Kira lagi hebatlah. Kalau tak kerana di banned 6 tahun dalam kejohanan eropah selepas kejadian Heysel 29 May 1985 ( Final UCL Liverpool VS Juventus), rasannya mau dah 8 kali pegang piala ni.

Tadi peminat2 setan yang kata. Ni bapak setan pula nak komen.


Apa pun diharap peminat2 Man U ni belajarlah terima kenyataan. Yang korang dah kalah dengan tiada maruah. Biar menang tanpa bertanding, jangan kalah tiada fighting...

Liverpool 0-2 Spurs - Tewas tidak bermaksud menyerah kalah.

Written By saleehs gerrard on Monday, May 16, 2011 | 20:34

Kepada semua peminat2 The Reds, bersabarlah kalian. Menyaksikan perlawanan malam tadi di gelanggang sendiri menjadi igauan ngeri bagi kita. Dengan perbezaan 2 mata antara Spurs sebelum perlawanan, kita mengharapkan kemenangan untuk mengesahkan The Reds melayakkan diri ke Liga Eropah.


Malangnya harapan kita dimusnahkan oleh kelibat anak2 buah Harry Redknapp yang bermain baik sepanjang perlawanan. Ditambah pula beberapa keputusan "Si Botak Howard Webb" yang agak berat sebelah menambahkan lagi duka sengsara kita. Sememangnya kita ketahui, apabila si botak ini mengadili perlawanan Liverpool, sudah pasti badi kekalahan terus melekat akibat ketidak adilnya beliau mengadili perlawanan.


"Tewas tidak semestinya menyerah kalah", itulah sepatutnya keazaman yang perlu ditanam dihati pemain2 kita. Baki satu perlawanan menentang Aston Villa nanti semestinya Liverpool kena menang serta mengharapkan kekalahan Spurs yang menentang Birmingham. Hanya tuah di waktu2 kecederaan ini saja dapat mengembirakan hati semua2 ahli keluarga Liverpool. Semoga nasib yang baik akan kita miliki.


Perlawanan malam tadi adalah perlawanan terakhir Liverpool di Anfield untuk musim 10/11 ini. Walaupun tewas, selepas perlawanan semua pemain bersama ahli keluarga serta pegawai2 mengucapkan sekalung penghargaan kepada peminat2 setia di Anfield. Mereka berarak mengelilingi stadium menghargai kesetian peminat. Walaupun tiada apa piala yang boleh dibanggakan, tetapi melepaskan pasukan dari zon maut adalah satu hadiah terbaik buat kita semua. Musim pembangunan adalah tajuk utama yang perlu kita faham dalam perjuagan Liverpool pada musim ini. Semoga musim baru nanti, Liverpool akan berubah watak menjadi pasukan yang digeruni bukan sahaja di England malahan Eropah juga. YNWA

32 tahun aku wujud dibumi Allah - Selamat Hari Lahir Untuk diriku

Written By saleehs gerrard on Sunday, May 15, 2011 | 11:53

15 Mei 2011 -Selamat Hari Lahir ke 32 Untuk diriku.

Alhamdulillah. Hari ini bersamaan 15 Mei, genaplah usia SG 32 tahun. Pejam celik, pejam celik dah 32 tahun SG menjadi penghuni bumi Allah yang indah ini. 32 tahun? Oooooo tidak. Seperti tidak disangka pula. Rasanya baru jer 23. hehehehehe. Kadang2 SG pun tak sedar umur SG ni dah menginjak ke 30an. Masih terasa 20an jer lagi.

32 tahun. itulah hakikat yang perlu SG terima. Bersyukur kehadrat Illahi kerana masih memanjangkan usia SG serta masih diberi peluang lagi untuk terus merasai nikmat dibumi bertuah ini. Apapun SG tak merasai diri ini tua, bahkan SG sentiasa menerapkan jiwa muda. Bukan tak sedar diri. Tapi itulah amalan SG untuk mengelakkan nampak lebih tua sebelum waktunya. Sekurang2nya SG masih tidak lupa asal usul kejadian SG ini. Allah maha agong.

31 tahun sudah berlalu pergi. Angka bagi tahun memulihkan keperibadian SG. 31 juga adalah tahun membina semula ekonomi serta kehidupan yang selama ini merundum. SG tinggalkan angka 31 sebagai kenangan, pelajaran untuk menempuh angka 32 yang bakal lebih mencabar.

Diharap angka 32 ini membawa tuah serta rahmat kepada SG. Merialisasikan impian adalah matlamat utama di Umur 32 ini. Semoga Allah sentiasa memberi petunjuk dan hidayah kepada SG. InsyaAllah.
wilayah anfield"

WAKTU SEKARANG

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. REZEKI ITU DATANGNYA DARI USAHA YANG IKHLAS. - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger