Headlines News :
Home » , , » Group D EURO 2012 : Perancis 1-1 England

Group D EURO 2012 : Perancis 1-1 England

Written By saleehs gerrard on Tuesday, June 12, 2012 | 03:12

Tengok line up England nampak boleh ler nak mengigit pada perlawanan ini. Tapi rupanya kalaulah dah namanya Roy Hodgson jadi pengurus, memang main pun serupa je masa dia membimbing Liverpool dulu. Sakit hati betul tengok perlawanan ni.

Walaupun seri 1-1 lebih baik dari kalah, tetapi bila tengok penguasaan bola, nampak sangat main lebih banyak bertahan dari menyerang. Penyerang, kiri dan kanan langsung tak menampakkan mereka layak untuk menduduki barisan utama Liverpool. Nasib baiklah Lescott ni bijak boleh buat gol hasil dari sepakan percuma Gerrard. Kalau tak, mahunya dah kalah dengan 1 gol dari Samir Nasri.


3 pemain Liverpool bermain pada perlawanan ini. Gerrard dan Johnson seharusnya mendapat pujian kerana mereka berdua nampak bersungguh-sungguh untuk menang. Jordan Henderson yang masuk untuk menggantikan Scot Parker pula seolah-olah terkejut bila diberi peluang untuk bermain. Pemain-pemain lain seperti Milner, Young, Chamberlain dan Welbeck haram langsung tak menjadi. Malangnya kenapalah baru nak masukkan Welcott ketika masa permainan dan 90 minit. SG pun tak faham apa sebenarnya pakcik Roy ni nak buat. Kalau beginilah corak permainan yang ditekankan, bolehlah mereka tempah tiket flight awal-awal untuk balik London..

Report perlawanan





Scoring Summary

France (1)                                                  (1) England
Samir Nasri (39')Joleon Lescott (30')

Match Stats

France                                                                                                                               England
19(15) Shots (on Goal) 3(1)
9 Fouls 7
11 Corner Kicks 4
0 Offsides 5
60% Time of Possession 40%
0 Yellow Cards 2
0 Red Cards 0
0 Saves 6

Teams

France England
Hugo LlorisJoe Hart
Philippe Mexes15 Joleon Lescott
Adil RamiJohn Terry
Patrice EvraAshley Cole
Mathieu DebuchyGlen Johnson
18 Alou Diarra17 Scott Parker
15 Florent MaloudaSteven Gerrard
Yohan Cabaye20 Alex Oxlade-Chamberlain
Franck Ribéry16 James Milner
10 Karim Benzema22 Danny Welbeck
11 Samir Nasri11 Ashley Young
Substitutes
13 Anthony ReveillerePhil Jagielka 18
22 Gaël ClichyRobert Green 13
20 Hatem Ben ArfaJermain Defoe 21
12 Blaise MatuidiLeighton Baines 12
23 Cedric CarrassoStewart Downing 19
14 Jérémy MenezTheo Walcott 7
Mathieu ValbuenaAndrew Carroll 9
Olivier GiroudJordan Henderson 8
21 Laurent KoscielnyPhil Jones 14
16 Steve MandandaJack Butland 23
17 Yann M'Vila
19 Marvin Martin
Substitutions
Hatem Ben Arfa for Yohan Cabaye (84)Jermain Defoe for Alex Oxlade-Chamberlain (77)
Marvin Martin for Florent Malouda (85)Jordan Henderson for Scott Parker (78)
Theo Walcott for Danny Welbeck (90)
Yellow Cards
Alex Oxlade-Chamberlain (34)
Ashley Young (71)
· Squads: France | England


Share this article :

0 comments:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

wilayah anfield"

WAKTU SEKARANG

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. REZEKI ITU DATANGNYA DARI USAHA YANG IKHLAS. - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger