Headlines News :
Home » , , , » Kisah Liverpool FC, Selangor FA dan Anugerah Meletop

Kisah Liverpool FC, Selangor FA dan Anugerah Meletop

Written By saleehs gerrard on Sunday, February 9, 2014 | 08:30


Malam semalam sememangnya malam yang gemilang seceria Anugerah Meletop. Malam yang juga menyaksikan keputusan dua perlawanan yang membabitkan pasukan kesayangan SG bergaya memperolehi kemenangan. Sudah pastilah pasukan pertembungan diantara pasukan Liverpool FC menentang Arsenal dan juga Sime Darby bertemu Selangor.

Apa yang kurang menariknya ketiga-tiga siaran langsung ini diadakan serentak. Perlawanan Liverpool di Astro Sport, Selangor di TV1 dan Anugerah Meletop di Astro Ria. Bila dah serentak sudah pasti pening mana satu nak tengok. Yang paling pasti perang channel pasti berlaku dengan anak beranak SG.

Pada mulanya sempat jugalah SG tengok game Liverpool ni kat tv. Tapi bila dah pukul 9.00 malam, isteri dah mula perli-perli sebab nak tengok Anugerah Meletop ni. Bab-bab muzik dan artis ni memang SG tak berminat langsung pun. Tapi memandangkan nak jaga hati, maka terpaksalah mengalah.

Nasib baiklah dizaman teknologi canggih ni ada bermacam cara nak tengok perlawanan secara live streaming. Janji ada line internet pasti boleh hidup punya. So di pendekkan cerita SG pun melarikan diri ke dapur. Mengadap le pula tv satu lagi yang tiada Astro. Tv ni sudah tentulah nak tengok perlawanan Selangor vs Sime Darby. Part perlawanan Liverpool pula, SG guna laptop. Tengok kat Astro On The Go. Settle masalah. Cuma agak kurang nak fokus sangatlah pada satu-satu game sebab nak mengadap dua perlawan sekali guskan.

Tapi yang pastinya walaupun tersiksa jiwa sebab tak nak terlepas nak tengok dua-dua perlawanan ni, kedua-dua pasukan kesayangan SG ni menang. Yang palig manis sekali Liverpool berjaya membelasah Arsenal 5-1. Memang tak jangka beb. Itulah namanya boa tu bulat. Bab Selangor pula walaupun dah ketinggalan 1-0 dengan Sime Darby, tapi bangkit sebelum menang 1-2. Anugerah meletop pula dah habis game barulah tengok. Itu pun sekejap jer. Sebab mata dah mengantuk, tvlah yang tengok SG. Hampeh..


Share this article :

1 comment:

  1. 4 gol dlm 19 min.,.sapa yg x percaya kn? Kalau laa performance liv mcm ni dr awl musim sure x yah tggu bln 5 da bleh tabal juara

    ReplyDelete

wilayah anfield"

WAKTU SEKARANG

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. REZEKI ITU DATANGNYA DARI USAHA YANG IKHLAS. - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger