Headlines News :
Home » , , , » Howard webb - Pengadil yang kurang adil?

Howard webb - Pengadil yang kurang adil?

Written By saleehs gerrard on Friday, September 17, 2010 | 00:47

Kenalkah anda pada Howard Webb. Pengadil yang telah mengadili perlawanan akhir World Cup 2010 antara Sepanyol dan Belanda. Mungkin anda masih ingat bagaimana dia melayangkan 14 kad kuning dan 1 kad merah pada perlawanan tersebut. Perlawanan yang penuh kontroversi dan tidak puas hatinya peminat dengan cara pengadilan sibotak ni. Bagi peminat2 Barclays Primier League (BPL @ EPL), sibotak ini memang sudah tidak asing lagi bagi mereka. Sibotak yang biasanya akan mengadili perlawanan2 panas dalam pertemuan antara empat kelab seperti Manchester United, Liverpool, Chelsea & Arsenal.

Pagi tadi selepas aku balik kerja, aku pun mengadap tv tengok apa2 cerita yang menarik. Bila aku buka channel astro 817, ada ulangan perlawanan klasik antara MU & Liverpool pada sesi 07/08. Sebenarnya mula2 aku tonton aku lupa apa keputusan perlawan tersebut. Ye la.. dah lama. Mana nak ingat. Tapi bila terpandang insiden Mascherano kena kad merah yang dilayangkan oleh sibotak ni, baru aku teringat perlawanan ini dimenangi oleh MU dengan 3-0. Aku hanya tengok separuh masa pertama sahaja. Bukan sebab dah tau kalah, tapi terlalu benci dengan pengadil yang mengadili perlawanan ini iaitu howard webb.

Sebenarnya bukan dalam perlawanan itu sahaja. Banyak lagi perlawanan yang membabitkan liverpool apabila sibotak ini yang jadi pengadil, mesti akan ada yang mempertikaikan keputusan beliau. Samada Liverpool menang atau kalah, aku tetap kurang senang cara dia mengadili perlawanan. Nampak sangat seperti dia anti The Reds.

Ahad 19/9/2010 ini perlawanan panas antara musuh tradisi akan berlangsung. Dua gergasi merah, Manchester United (Red Devil) akan bertemu Liverpool (The reds) di Old Traffod. Aku berharap sangat janganlah sibotak ini menjadi menjadi pengadil. Kalaulah dia, korang pun mungkin dah tau apa keputusannya. Berat sebelah punya. Dah tentu ada pemain dapat kad merah. Harap2 Liverpool tidak akan teraniaya lagi.

Pendapat aku :
Howard Webb : Pemain no. 12 MU.

 
Apa Pendapat korang pula?


Share this article :

11 comments:

  1. hahahaha apo nak buek, the blues is the best.eh.tibe2 pulak.hahaha

    tumpang lalu :P

    ReplyDelete
  2. thankss sudi ziarah dan jadi follower...i follow u back..ok..

    ReplyDelete
  3. pendapat saya? no komen.. [i buta sal bola ni] hihi

    ReplyDelete
  4. Hmm refree ni memang kurang adil dengan Liverpool, bias kot..dan ManYOo pun selalu dapat advantage dari referee..
    Sah dia la referee ahad ni.adoi2
    Harap bole menang ^_^v

    ReplyDelete
  5. passeby~~ thx for visitin n followin my blog.. btw...i am ur 389th follower! =))

    ReplyDelete
  6. teringin sangat nak tengok negara kita berdiri setanding dengan mereka, kalau penyokong fanatik kat kelantan dah ada dah hehehe

    ReplyDelete
  7. Klau kat kelantan tu, bkn fanatik lagi,, over dos dah tu..hahhaha

    ReplyDelete
  8. dunia mmg x adil bro...kalau xde kontroversi x sensasi lak...tapi yg aku pelik liv je yg kena xadil 2..ni yg hangin ni...

    ReplyDelete
  9. tau x per... http://sallehsgerrard.blogspot.com/2010/09/liverpool-fan-club-blogger-badge.html

    ReplyDelete
  10. time lawan everton pon dia jaga.. mcm lehenet.. (game season lpas kot). hahaha.. xigt..

    ReplyDelete

wilayah anfield"

WAKTU SEKARANG

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. REZEKI ITU DATANGNYA DARI USAHA YANG IKHLAS. - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger