Headlines News :
Home » , » Adik beradikku Blogger

Adik beradikku Blogger

Written By saleehs gerrard on Saturday, December 4, 2010 | 03:25

Seperti biasa, minggu aku kerja pagi adalah minggu yang amat aku sibuk. Nak BW memang tak larat punya. Ye lah, Dah balik kerja, kena jaga anak lagi sebab isteri nak memasak. Malam pula nak buka komputer, dah tentu akan dikacau oleh kedua anak2 kesayanganku ini. So aku hanya buka sekejap2 je. Tengok email & apa2 yang patut sahaja. Nak update blog pun tak sempat.

Semalam saja aku buka2 blog aku ni, dan terbaca mesej di shoutbox oleh kakakku IZRYN, sibuk dia bagi tau, abang aku si KODING ni dah terjebak dengan dunia blog juga. Hahaha. Termakan juga hasutan aku ni. Memang sebelum ni, aku sekeluarga walaupun sebahagian besarnya celik IT, tapi kurang berminat dan nak ambil tau pasal blog2 ni. Lagi2 bila dengar pemilik2 blog ramai kena soal siasat & ISA. Tapi akulah jadi pengasasnya mencelik2kan mereka ni, dunia blogger yang amat menarik sekali. Sememangnya kakakku IZRYN ni yang banyak bertanya pasal berblog2 ni. Maka aku yang terawal belajar mencari ilmu blogger ni, aku ler jadi cikgu kepada IZRYN.

Tapi aku puji IZRYN ni. sekejap je aku ajar, dia dah boleh makeup dia punya blog sendiri. So sekarang dia dah boleh bergerak sendiri & cuma kadang2 je minta bantuan. Aku tolong pun mana yang aku tau jer. Sekarang abangku KODING pula terjebak. Dia mula2 pun tanya tak tau nak isi apa dengan blog dia. Ala, untuk mula2 belasah ler mana2 artikel @ email2 yang bermanfaat, di copy paste je. Ibaratlah blog ni macam diari & juga buku rujukan kita. Hak milik persendirian tapi dimanfaatkan oleh semua orang. Banyak tu pahala kalau orang terbaca & mengamalkannya. Betul tak?

Sekarang ni, ada dua orang lagi abangku yang aktif didunia cyber ni. Tunggu masa & ketika je aku nak racun lagi join kita orang berblogger. Pasti kalau dah minat nanti, mengadap depan komputer asyik berblog walking je. hehehehh..

Opsss.. terlupa pula aku kat anak buah aku yang sorang ni. Andy deCzar ni dah lama juga join2 blogger ni. Cuma dah kurang aktif pula tengok dia kebelakangan ni. Mungkin sibuk dengan exam. Tapi dia ni pun antara waris2 yang kena hasut. Mungkin jiwa & darah muda.. So artikel2 dia pun seiring jiwa2  remajanya. Tapi yang bagusnya dia juga seperti aku. Banyak mencari ilmu blogger ni bersendirian. Sekali sekala sahaja bertanyakan kepadaku. Dah nama student. mesti ramai kawan2 kolejnya yang juga aktif berblog. Jadi mendapatkan ilmu blogger ni, bukan satu masalah baginya.
Tak ada pula gambar dia. So aku rembat je dari blog Andy deCzar

So kalau sesiapa2 yang sudi nak jengah2 blog keluarga kandung aku ni, klik2 ler link2 dia orang ni.

IZRYN - izryn's blog
KODING - Aneka Santapan Minda
Anddy deCzar - Colourful Of Life
 
p/s: Marilah kita berkenal2an mengeratkan persahabatan sesama blogger..
Share this article :

12 comments:

  1. haha..smoga brjaya meracun abg2 anda yg lain ya! kasi meriah dunia blogger!

    ReplyDelete
  2. Eheh !! tenkiu..sebab promote guwe...nanti guwe belnja nasi lemak kepak kat bomba...hohoho

    ReplyDelete
  3. Gila blog tak apa. Asal jangan jadi goblok ...

    ReplyDelete
  4. ha betol3!
    gila belog takpe lagi! hik3

    ReplyDelete
  5. hahaha...good luckk....wahhh semua anak beranak...

    ReplyDelete
  6. wahh..leh wat 1 blog lg ni..
    team member all sibling..hehe

    ReplyDelete
  7. sokong2 org.baru siap follow lagi tu,Bleh bagi tau kat abg,lu gua dah follow di.

    ReplyDelete
  8. terer edit gamba?meh la join..huhu
    http://kimzai92.blogspot.com/2010/12/aku-pon-wat-contest-gak.html

    ReplyDelete
  9. wah.. bleh buka blog family lak pas n

    ReplyDelete

wilayah anfield"

WAKTU SEKARANG

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. REZEKI ITU DATANGNYA DARI USAHA YANG IKHLAS. - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger