Headlines News :
Home » , , » Angkara AJL25 dan FA Cup - Aku dalam dilema

Angkara AJL25 dan FA Cup - Aku dalam dilema

Written By saleehs gerrard on Sunday, January 9, 2011 | 00:53

Kenapalah Anugerah Juara Lagu (AJL25) dilangsungkan malam esok. Punyalah banyak hari. Dahlah kebetulan waktu yang sama juga perlawanan FA Cup antara musuh tradisi Manchester United bertemu kelab kesayanganku Liverpool. Pasti malam itu aku akan berebut channel dengan isteriku. Bila waktu2 macam ni, aku terfikir balik, kenapalah Astro tak buat satu decoder tu tak boleh buka banyak chanel serentak.

Dahlah esok perlawanan penting. Memandangkan setelah perginya manager Roy Hodgson dan digantikan manager sementara Kenny Dalglish,  aku lebih bersemangat. Pasti permainan Liverpool berlainan dengan sebelum ini.


Macam manalah aku nak selesaikan masalah ni. Kalau aku jadikan anak dara aku sebagai pengadil untuk memilih channel 103 (TV3) atau 813 (Star Sports), yang pastinya dia akan pilih channel 611 (Ceria -untuk kita2 saja). Huhuhuhu. Lagilah tersiksa.

Agak2nyakan, kat bawah ni, mana yang sesuai untuk aku atasi dilema malam esok?
  • Wat bodoh je tengok bola. Isteri aku nak membebel ke per, lantak ler.
  • Sebagai suami misali, rela dalam terpaksa layan sama2 AJL25
  • Ikut kehendak anak aku, layan Channel 611
  • Mintak2 malam esok hujan lebat. So Astro akan"Services Currently Not Avaible". Sama2 tak dapat tengok program kegemaran & sama2 padan muka.
  • Aku lepak kat kedai minum lagi best. Dah tentu geng2 pun ramai. Jangan sampai ada yang sibuk nak tengok AJL25 plak, sudah le. huhuhuhu
p/s: Aku memang kurang berminat pun bab2 musik2 ni. So aku akan cuba sedaya upaya aku gak untuk tengok game FA Cup esok.
Share this article :

16 comments:

  1. hahaha!..Captain,beli aje TV satu ag..yang 14inchi pun dh ckup...1 tgk team ksygn..1 ag tgk AJL..heee

    ReplyDelete
  2. hehe tv satu lg bro..liverpool sok YNWA~

    ReplyDelete
  3. tau xpe..fenin dh ni sok..xtau nk tgok yg mane...tp cm dh tau jek sape mnang...hahaha..t'syasyul plak...

    ReplyDelete
  4. Mintak2 malam esok hujan lebat. So Astro akan"Services Currently Not Avaible". Sama2 tak dapat tengok program kegemaran & sama2 padan muka.

    pilih je yg ni..kehkeh~
    kal0 tny p0mpuan..k0mpem2 la pilih ajl~

    ReplyDelete
  5. liverfool kalah . tapayah tengok lahh . nanti menangis . AHAHH :D

    ReplyDelete
  6. ermmm lepak je la kedai mamak lg happening kalau tgk bola isteri anak2 biar duduk umah tgk AJL kenelah korban ckit hihihi

    ReplyDelete
  7. Salam kapten...
    apa kata ko pegi jer kat UK tengok live hoho....

    ReplyDelete
  8. hahah..nti x pasal2 gaduh dgn isteri...

    ReplyDelete
  9. lelaki mmg cm tu kan...xdpt di pisahkan dgn bola n game...xlarat nak membebel dah..heheh

    ReplyDelete
  10. bola...B0la.... b0la~~~
    huhuuhhuu

    ReplyDelete
  11. aku,.ada dua tv.satu dah lama tak pakai.then aku telah pegi beli ariel (bukan ariel peterporn)yang terbaek sekejap tadi..so aku telah selamat untuk malam ni!!!! hahaha..Liverpool to WIN..i'm liverpool FAN before, now and after!!! YNWA....

    ReplyDelete
  12. hahah~~ dua2 xminat..tetttttttt~~hiihi

    ReplyDelete
  13. Tgk AJL ke Bola ke dua2 x minat...hihhiih hubby yang control tv...

    ReplyDelete
  14. ~ajak orang rumah pergi shopping..adil dua2 x dpt tgok tv..hehe!

    ReplyDelete

wilayah anfield"

WAKTU SEKARANG

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. REZEKI ITU DATANGNYA DARI USAHA YANG IKHLAS. - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger