Headlines News :
Home » , » Game 13 BPL 10/11 - Stoke City 2-0 Liverpool

Game 13 BPL 10/11 - Stoke City 2-0 Liverpool

Written By saleehs gerrard on Sunday, November 14, 2010 | 05:00

Ku sangkakan panas hingga ke ptg, rupanya pagi2 lg dah hujan ribut. Sungguh mengecewakan. Liverpool bermain jauh dari tahap sebenar. Selepas memperolehi 4 kali kemenangan berturut2, Liverpool kembali disanjung. Tetapi setelah seri dengan Wigan & terkini kalah pula dengan Stoke City, moral penyokong kembali menurun. Semangat tahi ayam ke ni.

Liverpool bertandang ke Britannia Stadium sebagai pasukan pilihan untuk menang. Uncle Roy menurunkan barisan terkuatnya sama seperti perlawanan2 lalu.

Wei.. bangun2...
Torres, Kuyt
Maxi Redriquez (Babel), Lucas, Gerrard, Meireles (Ngog)
Konchesky, Skrtel, Kyrgiakos, Carragher
Reina

Gol pertama. Ada 4 player pun boleh lepas.
1st half nampak penguasaan pasukan Stoke. 30 minit pertama sahaja sudah 6 kali percubaan yang diselamatkan oleh Reina. Sebaliknya hanya 2 percubaan dari Liverpool iaitu percubaan dari luar petak penalti oleh Gerrard & Meireles. Nampak banyak kesilapan2 yang dilakukan oleh pemain2 Liverpool dalam perlawanan ini. Separuh masa kedudukan terikat 0-0.

Gol ke 2.
2nd half peminat berharap akan kebangkitan Liverpool. Nampaknya harapan itu hanya tinggal harapan. Apa sebenarnya kata2 semangat Uncle Roy kepada mereka yang langsung tidak memberi kesan. Midfield langsung tidak boleh diharapkan. Torres hilang taringnya. Defent jadi huru hara. Apa sudah jadi ni Gerrard. Kapten sendiri pun tenggelam bersama anak2 kapalnya. Bermain dengan semangat yang hilang, Akhirnya Liverpool dipalitkan dengan gol pertama Stoke oleh Fuller pada minit ke 56. Huru hara punya pasal, terlebih berkampung di laman sendiri pun terlepas juga gol sebiji ni. Diharapkan dengan dah kena sebiji ni, bangkit le. Pun sama juga. Masukkan Ngog pula. Tak jadi apa. Budak rap (Babe) pun di bawa masuk juga. Lagi ler aku tak tau nak cakap pe. Last2 minit kena lagi sebiji. Hantaran dari bekas pemain Liverpool Jermaine Pennant kepada Jones yang tidak dikawal, mudah merembat masuk menewaskan Reina. Tidak cukup dengan itu, malang Liverpool berterusan lagi apabila Lucas dilayangkan kad kuning kedua & seterusnya kad merah. Ambil kau. Lain yang diminta, lain pula yang dapat. sedih2. Tamat perlawanan Stoke 2-0 Liverpool.

Menangis ke Lucas? huhu
Nak kata apa lagi. takkan nak salahkan nasib je. Permainan pun kembali ke zaman awal2 musim. takkan moral masih tak tenang. Tak pe ler. Juah lagi perjalanan (nak sejukkan hati). Adat bermain ada kalah & menang. Bernasib baik seri. Elok2 dah rangking ke 9, jatuh terus ke rangking 11. Siap Stoke City potong sayur je. Tu Everton belum main lagi. Maunya esok jatuh ke rangking 12.

Sebelum perlawanan aku berharap angka 4-4-4 menjadi 5-4-4. Tapi kesudahan episod, 4-4-5 (menang 4 kali, seri 4 kali, kalah 5 kali) pula yang jadi. Memang tak boleh diharap. Bila terlebih berharap ni ler jadinya.. Hampeh...

Stoke City 2 - 0 Liverpool


Scoring Summary
Stoke City Liverpool
Ricardo Fuller (56)
Kenwyne Jones (90)
Match Stats

Stoke City Liverpool
Shots (on Goal) 18(4) 12(3)
Fouls 14 11
Corner Kicks 4 3
Offsides 1 0
Time of Possession 40% 60%
Yellow Cards 2 2
Red Cards 0 1
Saves 3 2
Match Information
Stadium: Britannia Stadium, England
Attendance: 27,286
Match Time: 17:30 GMT
Referee: M Halsey 

Teams
Stoke City Liverpool
Asmir Begovic25 Pepe Reina
Robert Huth37 Martin Skrtel
17 Ryan Shawcross16 Sotirios Kyrgiakos
Danny CollinsPaul Konchesky
28 Andy Wilkinson23 Jamie Carragher
24 Rory Delap21 Lucas
18 Dean WhiteheadSteven Gerrard
26 Matthew Etherington17 Maxi Rodríguez
16 Jermaine PennantRaul Meireles
Kenwyne Jones18 Dirk Kuyt
10 Ricardo FullerFernando Torres
Substitutes
Glenn WhelanRyan Babel 19
Danny HigginbothamBrad Jones 1
29 Thomas SorensenChristian Poulsen 28
Eidur GudjohnsenDavid Ngog 24
19 Jonathan WaltersJonjo Shelvey 33
20 Tuncay SanliMartin Kelly 34
12 Marc WilsonMilan Jovanovic 14
Substitutions
Jonathan Walters for Ricardo Fuller (88)David Ngog for Raul Meireles (66)
Marc Wilson for Matthew Etherington (90)Ryan Babel for Maxi Rodríguez (73)
Yellow Cards
Danny Collins (57)Fernando Torres (47)
Ricardo Fuller (83)Martin Skrtel (79)
 Lucas (58)
Red Cards
 Lucas (90)
· Club Squads: Stoke City | Liverpool
Share this article :

6 comments:

  1. xpelaa kapten...air de pasang surut gak...kita tgk game seterusnyer...ag pun kt padang keramat kita sendri Anfield...pe2 pun nk ucap selamat hari raya aidiladha dluu...heee

    ReplyDelete
  2. follow me back =)
    http://lolz-l.blogspot.com/

    ReplyDelete

wilayah anfield"

WAKTU SEKARANG

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. REZEKI ITU DATANGNYA DARI USAHA YANG IKHLAS. - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger