Headlines News :
Home » , » Game 30 BPL 11/12 - Liverpool 1-2 Wigan

Game 30 BPL 11/12 - Liverpool 1-2 Wigan

Written By saleehs gerrard on Sunday, March 25, 2012 | 05:21

Seperti yang SG perkatakan pada preview perlawanan ini kelmarin. Bila lihat statistik rekod perlawanan kedua2 pasukan ini, memang dah agak kalau tak seri kalah. Perlawanan dengan Wigan ni dari dulu lagi memang melingkup memanjang. Siapa lagi yang wajib dipersalahkan.

Seawal permainan dah boleh agak, langsung tak mengancam dan berselera untuk menang. Semangat Henderson semacam yoyo yang sekejap naik, sekejap turun. Tektikal Dalglish semakin lama semakin mengarut. Gol pertama memang tak boleh nak disalahkan Skrtel. Tapi elok juga dia pergi kungfu mamat tu. Puas hati walaupun kena penalti.

Ingat sinar baru muncul selepas kemasukan Carroll dimasa kedua. Ialahkan, baru 2 minit perlawanan bersambung dah Suarez buat jaringan penyamaan. Rupanya episod malang berterusan. Selepas gol kedua Suarez yang dibatalkan akibat menggunakan tangan, Liverpool serba serbinya lembik. Rasanya lengkong tu pun lagi keras. Ini Anfield wei.. Bukan DW Stadium. Gol kedua Wigan 100% SG salahkan pertahanan termasuklah Reina. Mana perginya semua pertahanan sehingga si Carroll boleh pula jadi lastman. Nak harapkan Reina yang semakin lama semakin mengarut, entahlah memang langsung tak boleh diharap. Itulah padahnya kalau posisi penjaga gol langsung tak di cabar oleh Doni. Inilah kesilapan besar Dalglish terlalu mempercayai Reina.

Sejak kekalahan kepada MUnyet dalam perlawanan liga, Liverpool terus kalah lagi menjadikan 5 kekalahan dari 6 perlawanan dan seri 1. Apapun tak boleh. Yang bagusnya pada perlawanan ini, Dalglish turunkan ramai muka2 baru.seperti Flanagan, Jonjo Shelvey dan juga raheem Sterling. Rasanya memang elok pun selepas ini setiap kali perlawanan liga bagi saja muka muda2 main. Dah memang tak dapat pun nak kejar tempat keempat liga untuk ke Champion League musim depan. Yang otai2 guna sahaja ketika FA cup. Kalau yang otai2 ni pun masih tak sedar diri gak, bagi saja budak2 muda yang main gak. Biar puas hati sebab dia orang ni suka main-main.

Apapun SG tetap menerima kekalahan ini dengan hati yang terbuka. Rekod Dalglish memang tak boleh pakai dah. Penghujung musim lepas, Liverpool pun tiba2 gak jatuh selepas bangkit dari tangga bawah liga. Musim ni sekali lagi terjadi. Nasib baik tiket ke UEFA cup dah terjamin. Kalau tak berputih matalah lagi..

Scoring Summary

Liverpool Wigan Athletic
Luis Suárez (47')Shaun Maloney (pen 30')
 Gary Caldwell (63')

Match Stats

Liverpool                   Wigan Athletic
19(5) Shots (on Goal) 8(2)
17 Fouls 10
6 Corner Kicks 0
2 Offsides 1
57% Time of Possession 43%
1 Yellow Cards 2
0 Red Cards 0
0 Saves 4

Teams

Liverpool Wigan Athletic
25 Pepe Reina26 Ali Al Habsi
37 Martin SkrtelGary Caldwell
23 Jamie CarragherAntolín Alcaraz
José Enrique31 Maynor Figueroa
38 John Flanagan17 Emmerson Boyce
Steven GerrardJames McCarthy
14 Jordan Henderson10 Shaun Maloney
20 Jay Spearing16 James McArthur
18 Dirk Kuyt22 Jean Beausejour
19 Stewart DowningFranco Di Santo
Luis Suárez11 Victor Moses
Substitutes
Fabio AurelioChris Kirkland 1
32 DoniAlbert Crusat 7
Andrew CarrollRonnie Stam 23
33 Jonjo ShelveyHendry Thomas 6
36 Nathan EcclestonJordi Gómez 14
16 Sebastián CoatesConor Sammon 18
31 Raheem SterlingBen Watson 8
Substitutions
Andrew Carroll for Jordan Henderson (45)Albert Crusat for Victor Moses (42)
Jonjo Shelvey for Stewart Downing (73)Ben Watson for Jean Beausejour (63)
Raheem Sterling for Dirk Kuyt (85)Conor Sammon for Franco Di Santo (82)
Yellow Cards
Luis Suárez (54)Franco Di Santo (43)
 Maynor Figueroa (53)
· Squads: Liverpool | Wigan Athletic



Share this article :

3 comments:

  1. ini parah! carrol, adam, handerson memang ternyata gagal lembab dan tak kreative

    yang paling aku risau penyakit tu dah berjangkit kat Reina dan Enrique,

    aku tak tau apa yang boleh Liverpool lakukan kalau trio ni masih ada dalam Liverpool?

    aku dah dapat rasakan, sekarang baru Daglish tahu akibatnya membeli player yang avarage mcm ni, sekarang nasib dia bukan ditentukan oleh dia lagi, tapi pembelian dia ni ...tinggal beberapa game saja lagi aku tak rasa Carrol dan handerson ni akan meningkat dalam tempoh yang sesingkat ni...

    seram sehhh aku risau Liverpool kalah semua baki game akan datang kalau ginilah main nye keh kehhh

    ReplyDelete
  2. game semakin hari tidak menentu...kucar kacir, passing terlalu banyak dan hilang bola..player tertentu tidak memahami satu sama lain, kecuali gerard dan suarez...entahlah..berserah pada kenny je la..

    ReplyDelete

wilayah anfield"

WAKTU SEKARANG

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. REZEKI ITU DATANGNYA DARI USAHA YANG IKHLAS. - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger